BAŞVURU FORMU

Atölyeler Hakkında Detaylı Bilgi Başvuru Formunun Hemen Altında… 

Denizli sosyal +

TÜM ATÖLYELER HAKKINDA / S.S.S. 

Aradığınız cevapları aşağıda bulamazsanız. Whatsapp: 0553 771 95 08 – 539 573 07 84 – telefon numaralarımızdan (whatsapp) bize yazabilirsiniz…

1.Atölyeler Hakkında Detaylı Bilgi Verebilir Misiniz?

Toplam 6 dalda atölye açılacak (Aşağıda detaylandırıldı.) olup, 20 Mart – 13 Nisan 2020 tarihleri arasında 1 aylık süreçte her hafta, hafta sonu endeksli olarak yapılacaktır. Yani toplamda 4 gün sürecektir. Atölye günleri başvurulara takiben belirlenecektir. 

*Çizim / Karakalem 
*Klasik Gitar
*Yabancı Dil (İngilizce) / Speaking Class
*Yaratıcı Drama
*Temel Müzik Eğitimi / Müzikoloji 
*Kendi Manifestonu Yarat 

2.Atölye Ücretleri Ne Kadar? Kontenjan Kaç Kişi? Ödemeyi Nereye Yapacağım? 

1 Atölye için ücret kişi başı 100 TL + KDV’dir. Tüm atölyelerin ücretleri aynıdır. Birden fazla atölyeye katılmanız halinde her atölye için ayrı ücret ödemelisiniz.

Her atölyenin 10 kişilik kontenjanı mevcuttur. Ödemeyi yapmanıza takiben bu kontenjana dahil olursunuz. Not: Ödemeyi yaptıktan sonra herhangi bir nedenle atölyeye katılmaktan vazgeçerseniz ödemenin yarısını (50 TL) iade alabilirsiniz. (Herhangi bir atölye için kontenjanın minimum 5 kişi olması gerekmektedir. 5 Kişi altında katılımı olan atölyeler kapatılacak ve var ise ücret yatıranların ücretleri eksiksiz olarak iade edilecektir.)

Başvuru formunu doldurup, iletmenize takiben uygun görülmeniz halinde tarafınıza whatsapp yoluyla iletilen İBAN numarasına ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. Ya da doğrudan Denizli Sosyal+ Ofisine gelebilirsiniz. 

3.Atölyelere Katılım Sonrası Sertifika Verecek Misiniz? 

Atölyelerin temel amacı sizi, siz gibi olan insanlarla bir araya getirmek (Adımız üstümüzde Denizli SOSYAL Plus), yaratıcılığınızı geliştirmek yeni bir sosyal çevre kazanmanızı sağlamaktır. Dolayısıyla CV güncelleme mantığıyla katılım belgesi peşindeyseniz lütfen başvuru yapmayınız. Herhangi bir sertifika verilmeyecektir. Ancak çok güzel bir ailenin parçası olacağınızı garanti ediyoruz. 

4.Atölye Sürecini Kimler Yönetecek? 

Aşağıda her atölyenin kendi başlığı altında eğitmenleri görebilirsiniz. Eğitmenlerimiz açacakları atölyeler üzerine profesyonel / yarı profesyonel olarak yıllardır tecrübelerini arttırmakta olup, bilgi ve deneyimlerini herhangi bir profesyonellik iddiaları olmaksızın atölye katılımcıları ile paylaşacaklardır. Tüm atölye eğitmenlerimizin amacı kendi alanlarında zamanla büyüttükleri içlerindeki amatör ruhu katılımcılarına yansıtabilmektir.

5.Atölyeler Nerede Yapılacak?

Atölyelerin hepsi Denizli Sosyal Plus ofisinde yapılacaktır. ofis Kınıklı / Kampüs kafeler bölgesinde olup, adres bilgisi katılımcılarla ayrıca paylaşılacaktır. Atölyelere katılmadan önce ofisimizi ziyaret (Hafta Sonları) edebilirsiniz. Denizli Sosyal Plus ofisi, atölyeler için özel olarak dizayn edilmiş projeksiyon destekli bir toplantı odası + ortak kullanım odası + mutfaktan ve idarecilerin odalarından oluşmaktadır.

6.Atölyeleri Kim Düzenliyor?

Atölyeler, 2013 yılından bugüne Denizli’de etkinlik takipçilerinin vazgeçilmez adresi olan www.etkinlikdenizli.com bünyesinde kurulan DENİZLİ SOSYAL+ ekibi tarafından organize edilmektedir.

7.Atölyeler İçin Kâr Amacı Güdmediğinizi Öğrendim. Böyle Bir Amacınız Yoksa Atölyeler Neden Ücretli? 

Evet, atölyeler üzerinden kâr amacı güdmüyoruz. Peki neden ücretliler? Bunun bir kaç nedeni var;

  • Atölyelere gerçekten katılmak isteyen insanları bir araya getirmek.

  • Farklı amaçlarla atölyelere katılacak insanları ayırmak.

  • Atölyelerin herkese açık yapılması halinde kontenjan aşımı olacağından maalesef sığamayız. Hem yer konusu hem de maksimum verim için.

  • Peki katılımcılardan topladığınız ücretler nasıl kullanılacak? Sadece atölyeler için özel açılan Denizli Sosyal+ ofisinin aylık kirası + fatura giderleri ve eğitmenlere verilecek ücretlerde kullanılacaktır. Dolayısıyla amacımız gelir gider dengesini sağlayarak atölyeleri devam ettirmekten ibarettir.

8.Atölyeler İçin “Sosyal Girişimcilik” İfadesi Kullanılıyor. Bu Ne Demek? 

Sosyal Girişimciler, toplumun önde gelen sorunlarına çözüm getirmeyi amaç edinmiş, fark yaratmak isteyen kişilerdir. Sosyal girişimler ise ticari olarak kurulan ama amacı toplumsal sorunlara çözüm getirmek olan girişimlerdir. “Bu alanın öncü kuruluşu Ashoka’nın kurucusu Bill Drayton’un dediği gibi, Sosyal girişimcilik, balık vermek ya da balık tutmayı öğretmekle yetinmeyip balık endüstrisini kökten değiştirmeyi hedefler.” Bu bağlamda yaptığımız  tüm atölyeler, daha büyük bir amaç için atılan ilk adım olarak değerlendirilebilir.

9.Etkinlik İçin Son Başvuru Tarihi Ne Zaman? Seçilen Kişiler Ne Zaman Açıklanacak? 

Etkinliğe son başvuru tarihi 18 Mart 2020 Çarşamba Saat: 00.00 olup, bu tarihten sonra başvuru yapılamayacaktır. Başvuru formu yukarıdaki gibidir. Yukarıdaki formdan başvuru yapmanız yeterli olup, sormak istediğiniz herhangi bir soru olursa; 0553 771 95 08 – 0539 573 07 84 nolu telefonlarımızdan bize ulaşabilirsiniz. Başvuru yapmanıza takiben 2 iş günü içerisinde tarafınıza dönüş yapılacaktır.

ATÖLYE DETAYLARI 

Aşağıda atölyeler hakkında tüm detaylara ulaşabilirsiniz. Atölyelerin temel amacı sizi, siz gibi olan insanlarla bir araya getirmek, yaratıcılığınızı geliştirmek yeni bir sosyal çevre kazanmanızı sağlamaktır. Bu çerçevenin dışında bir beklentiniz varsa lütfen başvuru yapmayınız…

NOT: Lütfen ilginiz olan atölyeleri seçiniz 🙂 

1.ATÖLYE: Çizim / Karakalem 

Pamukkale Üniversitesi öğrencilerinden Güzel Sanatlar Topluluğunun başkanlığını yürüten Murat Salar’ın vereceği çizim / karakalem atölyesinde resim sanatının temeli olan karakalemle çizgileri, oran-orantıyı, perspektifi ve ışık-gölge gibi konuları pekiştirip, kendinize özgü çizgileri geliştirmenize yardımcı olacağız.

2.ATÖLYE: Klasik Gitar

 

Bu atölyede gitara giriş, tarihçesi, gitar tutuşu ve pozisyonları derslerinin yanında tellerin tanınması, el alıştırmaları, akorlar ve ritim vuruşlarıyla beraber arpej çalışmalarına uygulamalı başlangıç dersleri verilecektir. Bu dersler kapsamında teorik temel müzik dersleriyle eşzamanlı olarak notalar tanınacak, vuruş ölçüleri ve tartım kalıpları öğrencilere aktarılacaktır. Atölye eğitmeni Mustafa Kınacı’dır. 

3.ATÖLYE: Yabancı Dil (İngilizce) – Speaking Class

Bu atölyede yabancı dil (ingilizce) bilenlerin temel problemine ışık tutmayı hedefliyoruz. Bu atölye bünyesinde kitaplar okuyarak, belli başlı eğitsel videolar izleyerek katılımcıların bu alanda verimli şekilde pratik yapmasını ve konuşma becerilerini geliştirmesini amaçlıyoruz. Ayrıca atölyenin ilerleyen aşamalarında makale (essay) yazımı gibi dil kullanımını geliştirmeye yardımcı olacak seviyeleri de ilerleyen süreçte dahil ederek atölyeyi zenginleştirmeyi planlıyoruz. Atölye eğitmeni Emrah Öztürk’tür. 

4.ATÖLYE: Yaratıcı Drama

Yaratıcı Drama atölyesinde temel tiyatro becerileri kapsamında beden ve vücut dilinin aktif kullanımı, tiyatronun gelişim ve değişim süreci, doğaçlama ve oyunculuk egzersizleriyle birlikte birtakım tiyatro metinlerinin altyapısı ve nasıl çalışılması gerektiği aktarılacaktır. Tüm bunların yanında dramaturji ve çeşitli tiyatro kavramları kursiyerlerle paylaşılacak, temel bir yaratıcı drama eğitimi verilecektir. Atölye eğitmeni Alvin Şenocak ve Mustafa Kınacı’dır. 

5.ATÖLYE: Temel Müzik Eğitimi / Müzikoloji 

Bu atölyede herhangi bir enstrüman becerisi olan ya da olmayan herkesin katılabileceği temel teorik ve uygulamalı “müzikal donanım kazanma” dersleri verilecektir. Bahsedilen müzikal donanım rock, pop, jazz, klasik, enstrümantal, blues, elektronik müzik türlerinin tarihsel gelişimi, müzikte türlerin ve sınıflandırmaların nasıl kategorize edildiği ve türlerin içinde yer alan kişisel gelişim açısından bilinmesi gereken ve insanın hayatında en az bir kere duyması gereken eserlerle beraber öğrencilere aktarılacaktır. Bunun yanında temel müzik bilgisi, notaların nasıl meydana geldiği, tartım kalıpları ve ritim ölçüleriyle beraber uygulamalı dersler yapılarak öğrencilerin temel müzikal donanıma sahip olması sağlanacaktır. Ayrıca günlük yaşamda herkesin şarkı söylerken “doğru şarkı söylemek” amaçlı entonasyon sorunlarını aşması için gereken uygulamalı dersler verilecektir. Atölye eğitmeni Mustafa Kınacı’dır. 

6.ATÖLYE: Kendi Manifestonu Yarat! 

Kendi Manifestonu Yarat atölyesi, Scott Dinsmore tarafından oluşturulan “Kendi Çizgini Yaşa” gibi dünyada örnekleri bulunan bir ilham topluluğunun ilk adımıdır.

Kendini geliştirmek, kendini keşfetmek, yeni insanlar tanımak ve o insanlara ilham veren şeyleri keşfetmek, size ilham veren şeyleri diğerleriyle paylaşmak için bir tartışma ortamı yaratmak üzerine kuruludur. Yani daha net bir ifadeyle bu etkinlik size, YARATICILIK, ÖZGÜRLÜK, BAŞARI ve İLHAM gibi kavramlar üzerine ateşli ve eğlenceli tartışmalar yürütebileceğiniz BİR ARKADAŞ ÇEVRESİ / YENİ BİR SOSYAL ÇEVRE kazandıracak.

Atölye, 4 ana başlık altında size sunulacak;

    • TED Konferansları Üzerine Beyin Fırtınası
    • Sanat, Tasarım ve Teknoloji Sohbetleri
    • İlham Veren Film, Dizi ve Belgesel Gecesi
    • İnternet ve Sosyal Medyadan İlham Veren Paylaşımlar

Temelde bu 4 ana başlığa sadık kalarak atölye katılımcılarının hayal gücünü ve bakış açısını genişletmeye, tetiklemeye çalışacağız. Atölye grubu 1 kişi tarafından yönlendirilecek ve grubun kendilerine ilham veren şeyleri diğerleriyle paylaşmasına olanak sağlanacak. Ek olarak insanları, girişkenlik konusunda tetikleyebilecek dijital ve fiziksel kaynakların paylaşımı etkinlik süresince planlı olarak yapılacak. Atölye eğitmeni Mehmet Şahinkurt’tur. 

Atölyenin Ocak 2019 içerisinde yapılan 1.döneminin fotoğraflarını, sabitlenmiş storylerini buradan inceleyebilirsiniz.

BONUS

Ayrıca tüm atölyeler için ortak katılımlı etkinliklerimizle Denizli Sosyal Plus ailesinin bir parçası olabilirsiniz… 

Film İzleme Gecesi 

Keşif Gezileri

Atari Oyun Geceleri

The Storyteller’s Night

Açık Mikrofon Geceleri